Juho Salo Tärkein elämän arvo on lisäarvo - jos se ei ole hauskaa, eikä hyödyllistä, niin unohda koko juttu.

Kysymykseni Puolustuvoimille reservistä eroamisesta

Hei,

Haluan erota reservistä, mutta miten teen sen turvallisesti ja oikein ilman sakkoja ja aikatauluongelmia? Toimin vastuullisissa työtehtävissä, jossa sopimukset velvoittaa minua niin sodan kuin rauhan aikanakin. Jos haen täydennyspalvelukseen, se hyväksytään kuulemma heti ja on sakkouhan alaisesti pakollinen, joten minä haluan ensin kuulla tarjouksen teiltä, että mihin aikaan palvelus on ja mitä kaikkea siihen kuuluu. Haluan sen sitovana kirjallisena tarjouksena, jonka voin kuitata. En halua ostaa sikaa säkissä.

Työelämässä olen oppinut vähitellen, että yritykset eivät ota vastuuta ilman, että siitä maksetaan, ja kaikki asiat pitää määrittää ja sulkea (always be closing). Ja reservihän on vastuu, mutta siitä ei makseta. En saa reserviläispalkkaa, en saa alhaisempaa veroprosenttia, en edes vapautusta mediamaksusta. En edes saa toista ääntä. Ei edes reserviupseeriliiton jäsenmaksua maksuun. Lisäksi vuokraani ei palvelusajalta maksettu kokonaan, vaan vain 80%, joten 0.2*6kk vuokrat ovat käytännössä rästissä valtiolta minulle. Tämän lisäksi tulin noin vuoden myöhemmin työelämään, joten menetin vuoden säästöt, eli 10ke, mitä olisin työelämässä saanut. Kaikki tämä turha vaiva elämässä, vain koska olen mies? Ja joku kehtaa puhua tasa-arvosta ottamatta näitä asioita huomioon. 

Reserviläisyys perustuu ajatukseen, että Suomi on puolustamisen arvoinen. Onko? Hallitus on myynyt Carunan, Kemira Growhon, Soklin kaivokset, Digitan, Destian, katsastuslaitoksen, ja ainakin yhden tietämäni viestibunkkerin Pirkanmaalla. Päälle on ollut puheita tiestön ja vesistön myynnistä, sekä GPS-verotuksesta autoihin. Sitten on pakollinen mediamaksu, joka menee YLE:n kautta Digitalle, ja Digitalta se menee Australiaan. Eli nykyään verorahoista menee lakisääteisenä pakkona voittoja Australiaan. Eikä sitä First State Investments holding-yhtiötä voi ostaa yksityiset. Olisivat laittaneet edes pörssiin nuo yritykset, niin olisi jotenkin vielä ymmärtänyt. Digita tekee 20% voittoa pääomalle, jollaista en Helsingin indeksistä saa. Tällaiset veropohjaiset korruptiovoitot kävisivät minunkin salkkuun, mutta en minä taistele sen puolesta, että joku muu ne voitot saa. Taistelenko minä, jotta First State Investments voi kusettaa minua loppuelämänikin? Pfffffff, come on.

Ja niin, mistä tiedän, maksaisiko valtio asuntolainaani sodassa? Myin asunnonkin pois, koska se on turha 'liability' siinä missä reservikin. Voinhan ostaa ETF:iä New Yorkin pörssistä sitten. Entä miten nettoarvoni kehittyy sotatilanteen aikana? Mitä bonareita globalistinen hallituksemme voi suoda minulle, jos valtio ei ole enää kansan puolella millään tasolla, ja sen lisäksi reilusti velkaa Euroopan pankeille? Ja miten voi olla samaan aikaan varaa lähettää 0.5 miljardia kehitysapuina, mutta ei antaa 500 000 reserviläiselle mitään bonaria? Tonni vuoteen tilille vaan - ei oo niin kallista, ja menee parempaan käyttöön kuin uskotkaan - kotimaiseen kulutukseen ja syntyvyyteen. Täällä ei ole perustuloa edes, joten jos olisin työtön, niin kuolisin nälkään, tai täyttäisin vuosittain 520 kelan lappua tehden 9e/päivä hommia, samalla muka tyytyväisesti reservissä? Vai ottaisinko Master of Science paperit ja menisin Saksaan? Niin, miettikää nyt joku sitä miehistön "moreenia" edes tunti.

Samaan aikaan olen lukenut, että Hedman Partners saa tehtailla 600 euron arvoisia uhkakirjeitä nettilataajille, ja runnoa niitä markkinaoikeuden turvin läpi viattomille kansalaisille, jotka eivät osaa edes selaintansa päivittää. Olettaisin valtion puolustavan kansalaisiaan, jotta he voivat keskittyä työhön, nettoarvoon, puolustuskunnon ylläpitoon ja veronmaksuun. Mutta mitään tällaista ei kuulemma tapahdu, ja uhkailu saa jatkua ulkomaisten lakifirmojen toimesta. Mitä hyötyä on rynkystä, jos selvää kansalaisten uhkaa ei torjuta edes rauhan aikana paperiasioissa? Ihan kuin valtiota ei laajemmin edes kiinnostaisi, onko kansalainen aikaansaava, taloudellinen ja lojaali entiteetti valtiolle. Samoin jos ajaisin ylinopeutta 8 km/h saisin sakon heti, mutta jos pyöräni varastetaan, niin hyvä jos kirjataan ylös, saatika lähdetään jahtaamaan. Ei ketään kiinnosta minun omaisuuden turvaaminen ja kasvattaminen, vain korporaatioiden omaisuus tai valtion. No, syntyvyyskin onkin jo pohjamudissa, koska sokea reettakin tajuaa, että ei tässä toiminnassa voi kuin hävitä, ellei istu oikeissa saunoissa. On vaikea samaistua siihen ajatukseen, että oikeudenmukaisuus ja kansalaisen puolien pitäminen toteutuu reserviläisyyden olettamalla tavalla, ja että verorahojen käyttö olisi optimaalista ja läpinäkyvää. Jos valtio ajattelee puhtaasti pääoman etuja, niin meidän kansalaistenkin on otettava niskaote itsestämme, ja myös ajateltava pääomallisesti ja globaalisti. Ja silloin en halua pitää reservin vastuuta, jos siitä ei makseta minulle palkkaa ja osoiteta minun sitoutuneisuuteni arvoa päivittäin. 

Tästä huolimatta haluan pitää kyllä palvelukseni CV:ssä, ja sotilaspassini, jos vaikka joskus haluan tehdä rauhanturvahommia tai jotain, koska niistä maksetaan kuulemma hyvin, ja mitään oviahan ei kannata sulkea. Sotahommissa varsinkin liikkuu poliittisia vero- ja korruptiorahoja niin tiuhaan, että sieltä jos mistä pennin jeniä pitäisikin irrota - vaikka ei irtoa maanpuolustajalle. Eli mihinkään aseistakieltäytyjäkoulutukseen en halua, koska se on vastoin vakaumustani, jossa aseet ja puolustus ovat tärkeä asia, kunhan siitä maksetaan rahaa, tai siinä puolustetaan tärkeitä asioita. Lisäksi kuvaukset "täydennyspalveluksesta" saavat sen kuulostamaan kuin se olisi tämän videon kaltaista toimintaa: https://www.youtube.com/watch?v=MqLYLoTMzsk -- mikä on ihan älytöntä verorahojen tuhlausta. Verorahojen ja ajan tuhlausta oli jo armeijassa pinkan teko, pallopelit ja luennot. Minä tulin sinne lataamaan HE ja API ammuksia rynkkyyn, enkä spedeilemään lakanoiden kanssa ja kuuntelemaan kymmenen luentoa parisuhteesta ja armeijasta aamulla kello 8. Veronmaksajana haluan nähdä kun MLRS ampuu raketin 300 km päähän niin, että kypärä tärisee, koska ei se muuten yllä Pietariin rajalta. Vaan kun sitäkään hankintaa ei sitten tehty. 

Palatakseni asiaan, jos mä nyt liityn vaikka jehovan todistajaksi, niin saanko minä sitten automaattisesti vapautuksen siitä täydennyspalveluksesta, vai riittääkö vain työnantajan infolappu? Sodan tullen mä voin sitten olla edelleen töissä tai lähteä pois myymään rahastoja ulkomaille pina colada kädessä. Tai jos hallituksen yleinen korruption taso on laskenut, niin voin harkita puolustamista, mutta vain jos saan loppuelämälleni oikeuden vähentää vuokrani osinkotulojen verotuksesta. Jotain bonareita nyt hei meille taviksillekin.

Tämä teksti on tyylilleni uskollisesti humoristinen, mutta siinä on vissi viesti kaikille niille, jotka ihmettelevät syntyvyyden ja maanpuolustustahdon laskua. 

----

Sellainen meni tosiaan pv:n palauteboksiin vähän jehovan todistajien käydessä ovella innoittamassa, kun aloin asiaa fundeeraamaan. Tästä on kyllä ollut tarkoitus kirjoittaa pitkään, mutta oikeastaan blogina eikä kysymyksenä, mutta katsotaan nyt mitä vastaavat. Jehovan todistajat eivät yllättäen muuten osanneet vastata tuohon kysymykseen täydennyspalveluksesta, ja mussutti jotain, että vakaumuskin pitäisi olla. Vedin tuon syntyvyyden tähän mukaan, koska yleistunne on se, että näin vähäkannusteisessa ja silti epävakaassa järjestelmässä ei voi rakentaa mitään. Suomi on tällä hetkellä kuin 4000 neliön halli, jonka lattiavalussa on halkeama, ja mulla ei ole pienintäkään aikomusta maksaa sitä laskua. Tyytyväinen olen muuten - Suomi on #1 social progress indexissä ja elämäni on hyvää - mutta tosielämän realiteetit ovat, että tilaukset ja sopparit maailmassa shiftailee joka kvartaali, eikä tämän päivän onni ole takuu huomisesta. Siihen tarvittaisiin se valtion backup, ja se on yksilön kannalta aika ohut nykyään, eikä se perustu pääoman tuottoihin ja fiskaaliseen vahvuuteen, vaan tyypillisesti velanottoon ja omistusten myyntiin. Ei siinä mitään, jos myy Digitan ja Carunan kaltaisia monopoleja, mutta ostaisi sitten myyntirahoilla S&P500:sta ikiholdiin, vaan mikään valtio, kunta, koululaitos ym. entiteetti ei koskaan toimi näin. Myydään tuottava omaisuus ja käytetään se kulutukseen. Sen takia viittaankin valtion budjettiin mieluiten sanoilla ikuinen konkurssi. Sillä sitähän se on. Eikä verotus silloin tunnu kauhean mielekkäältä, jos ne rahat käytetään todella huonosti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

" Veronmaksajana haluan nähdä kun MLRS ampuu raketin 300 km päähän niin, että kypärä tärisee, koska ei se muuten yllä Pietariin rajalta. Vaan kun sitäkään hankintaa ei sitten tehty. "

Tuo oli kyllä ajatuksia herättävä kommentti, aivan kuten koko blogigin, tosin itse kuulun siihen kansanosaan jota ei kutsuta edes miinojen polkijoiksi etulinjaan, eli mittarissa on jo muutaman kk:n yli 62v. Kaipa ne ajatukset heräsivät eilisestä uutisesta, jossa maanpuolustajat juoksivat rynkky kourassa pisin korpia, eli jos, ja ilmeisesti kun se seuraava selkkkaus tulee, niin rynkky on siinä tasan yhtä tehokas kuin hernepyssy.

Jos me, tai oikeastaan te nuoremmat, haluamme puolustaa tätä pohjoista kolkkaa, niin on tehtävä kaksi asiaa, ensiksi hommattava sellainen aseistus jolla homma hoituu ja toiseksi on annettava syy siihen puolustukseen. Tuo jälkimmäinen on ollut kateissa jo pitkän aikaa, kuka tätä verotusparatiisia ja kieltojen ihmemaata enää sen "ainoansa" peliin pannen haluaa puolustaa.

Tuo alla oleva lainaus blogista on yksi hyvä syy siihen miksi kannattaa miettiä kaksi kertaa ennen kuin lähtee "kalashnikov kourassa" rajalle.

"Hallitus on myynyt Carunan, Kemira Growhon, Soklin kaivokset, Digitan, Destian, katsastuslaitoksen, ja ainakin yhden tietämäni viestibunkkerin Pirkanmaalla. Päälle on ollut puheita tiestön ja vesistön myynnistä, sekä GPS-verotuksesta autoihin. "

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Miksi tavoittelet julkisuutta kysymyksellesi? Näiden asioiden hoitamiseen on varta vasten Puolustusvoimien aluetoimistot. http://puolustusvoimat.fi/asiointi

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Sinne sen lähetinkin. Kirjoittaessa mietin, että miksi ei samantien blogaus aiheesta, koska aihe on ajankohtainen.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

PV ei järjestä täydennyspalvelusta, vaan se kuuluu siviilipalveluksesta vastaavill e viranomaisille.

Siviilipalvelusmiehen statuksen saa vain suorittamalla täydennyspalveluksen. Muuten sotareservistä ei vapaudu millään.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Työelämässä olen oppinut vähitellen, että yritykset eivät ota vastuuta ilman, että siitä maksetaan,"

Rinnastat itsesi yritykseen, olet siis yritys, etkä yksilö. Yrityksen tuotteet tai palvelut voivat olla sellaisia, että ne kiinnostavat Puolustusvoimia. Jätä yritysesittely itsestäsi Puolustuvoimille. Voi olla, että voit tehdä tarjouksen.

Toimituksen poiminnat