Vasemmiston tehtävä on pitää köyhät köyhinä

Vasemmistonuorten Westend-safarista ensimmäinen ajatukseni lähinnä on, että vasemmiston tehtävä on pitää köyhät köyhinä. Mitä enemmän valtio tuhlaa, niin sitä kurjempaa vaan köyhillä on, koska työn hinta ja verotus nousee, ja työt menevät muualle. Mutta ei ole vastausta Suomen "oikeistostakaan". Oikeisto meillä on piilososialismia rikkaille, eli he pitävät kiinni kynsin hampain tuista, jotka tukevat heidän elämäntapaansa, vaikka köyhillä ei niille julkisille palveluille tai budjetin kohteille olisi koskaan missään skenaariossa tarvetta ollenkaan. Tällainen tuki voi olla vaikkapa tuulivoimatuki, joka tukee rikkaan tuulivoimasijoittajan tuloja, tai sitten teatterituki, joka tukee teatterissa käyvän väen elämää pitämällä lipun hinnan 50% subventoituna veroista. Tukea menee siis aivan varmasti Westendiinkin. Terrafame, jäähallituet, Viking Linen tukeminen, YLEn ylläpito, ja kehitysavun antaminen ovat vähän samaa sarjaa. Ne eivät mitenkään auta sen alle mediaanituloisen perheen lapsia opiskelemaan, tai niitä alle mediaanituloisia nousemaan pois köyhyydestä — vaan pitävät heidät kaikki ikuisessa köyhyydessä veroilla. Et voi nousta köyhyydestä, jos muutenkin säälittävistä tuloistasi 70% menee veroihin. 

Vasemmistohan kannattaa tätä samaa, mutta jakaen vielä liberaalimmin rahaa kaikkialle ikään kuin verotulot olisivat rajattomat, ja verotuksesta ei olisi muka haittaa kenellekään, tai se ei muka aiheuttaisi itsessään jo merkittävää työttömyyttä, köyhyyttä ja näköalattomuutta. Jos ehdotat vasemmistossa, että leikataan taiteen ja teatterin tukea, niin älähdys on suuri viitaten lähinnä köyhien teatteriopiskelijoiden tai vastaavien elämään, tajuamatta, että jo 560e/kk perustulon alla taidetta voisi tehdä kuka tahansa ilman valtion tuen anomista siihen erikseen, ja dynaamisesti työsuhteidensa välissä, markkinaehtoisesti. Katsokaa youtubea: nykypäivänä media elää ja voi hyvin ilman valtion konkurssista revittyjä verotuloja. Mutta ei, työttömyys ja köyhyys jatkukoon korkeilla veroilla. 

Jos ehdotat taiteen leikkausta normikokkarille, älähdys on, että Suomi näivettyy ilman taidetta, ja työllisyys heikentyy jos julkisista aloista leikataan. (Ihan kuin työn teettäminen veroista vain työn teettämisen takia olisi mitenkään järkevää, jos työ itsessään on tarpeetonta ja siitä ei makseta.) Mutta tosiasiassa siellä taustalla tällainen kaveri tuntee jonkun, jolla on suojatyö YLE:llä, teatterissa tai sitten on aktiivinen palvelujen käyttäjä itse. Eli piiri pieni pyörii verkostossa, ja kukaan ei leikkaa mistään saavutetusta omastaan tai kaverinsakaan, koska niin pysyy itse leivissä.

Ei olla niin empaattisia tai tietoisia, että nähtäisiin se, että yhdelle elämässä tärkeää on ralliautoilu, toiselle lentäminen, kolmannelle teatteri, neljännelle jääkiekko jne. mutta tästä huolimatta kaikki, jotka saavat umpisuolentulehduksen tarvitsevat yksikäsitteisesti hoitoa, kaikki tarvitsevat puolustusta, ja kaikkien pitää käydä jotain koulua ja päästä töihin, tai muuten he ovat tappiollisia ihmisiä yhteiskunnalle ikuisesti. Ja sosiaaliturvahan pitää aina olla, koska muuten sorkkarautatalous tulee nopeammin kuin Abloy kerkeää uusia lukkoja toimittamaan. Ja vaihtelevien työtehtävien maailmassa perustulo tai -tili on loogisin rakenne.

Meillä ei ole sellaista puoluetta, joka miettisi, että mikä on oikeutettua verotusta. Vasemmisto on kauimpana tästä, ja ns. "oikeisto" vaan kolaa rahaa omiin hankkeisiinsa minkä kerkiää.

Tuossa yksi viikonloppu oli myös mielenkiintoinen episodi vasemmistolaisuutta. Tampereella SVL:n "äärioikeistolainen" kaarti keräili itseään toisella torilla, ja keskustorilla oli natsien vastainen kampanja ilmeisesti ihan tavallisia sosialisteja. Molemmat siis todennäköisesti aika työttömiä, vasemmistolaisia ja kitisee toisistaan. Tässä tilanteessa ainut voittaja oli mellakkapoliisi, jolla oli ilmeisen aurinkoinen ja varmasti bonarintäyteinen syyslauantai. Mutta 760 miljoonan euron budjetilla, niin kukahan nekin rahat sinne laariin kerää, varsinkin kun Haavisto myi Carunan ja Lipposen hallitus Digitan, joten ei ole paljon apua valtiollisten monopolien tuotoistakaan? No veroista, joten Mr. Nettomaksaja vientityöntekijä maksoi nämäkin mellakkapoliisit vahtimaan keskenään riehuvia köyhiä sosialisteja. Olisi itse asiassa ollut parempi, viikonloppuna kun minulla on vapaata, niin jos olisin voinut tehdä puoleen hintaan nekin mellakkapoliisin työt, jos olisi vaikka joku mellakka-Appi, jolla voisi ilmoittautua – ÜberRiot.

Joka tapauksessa meistä ei vaan voi tulla vauras kansa, jos me toimitaan näin ja aiheutetaan yleisiä kustannuksia. Ja jos sosialismi on yleisten kustannusten aiheuttamista, niin ei kiitos. Ei kukaan voi vaurastua sellaisella, ja historiallisesti sosialismilla on lähinnä vaurastunut eliitti, kuten vaikkapa Kiinan eliitti, tai Venäjän eliitti. Joten sinne samaan Westendiin ne rahat menee sosialismissakin. Itse asiassa sosialismi on juuri se tauti, mistä me kärsitään. Sitähän se tuulivoimatukikin on: sosialismia. Köyhän paras toivo on oikeisto, joka leikkaa kaiken turhan pois budjetista, kuin syövän veitsellä. Käytettäisiinpä ne verovarat siten, että tärkeät asiat: koulutus, terveys, sosiaaliturva, puolustus, järjestys ja huoltovarmuus/infra tulevat tehdyksi, ja loput jääköön markkinoille. Kaiken pitää lähteä valtiollisesta tehtävänmäärittelystä. Onko sellaista edes koskaan tehty? Miten meillä voi olla valtiotieteiden yliopistoja, mutta tällaistakaan asiaa ei juuri ole teeseihin hakattu jo tarkasti 30-luvulla? Ehkä se on testamentti ihmisluonnon kyvyttömyydelle tehdä mitään oikein. Suomikin on yksi maailman paras maa, joten valitukseni tuntuvat siinä mielessä turhilta. Mutta onhan täällä merkittävää hukkaa ja tuhlausta silti.

 

Tämä tuli siis Westend-safarista mieleen:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005430353.html

 

JuhoSalo
Perussuomalaiset Tampere

Haluan antaa sinulle mahdollisuuden säästää sanomalla 'kiitos ei' kaikelle ylimääräiselle. Me kaikki tiedämme, mitä me oikeasti valtiolta tarvitsemme: puolustus, oikeus, infra, terveys, koulutus, sosiaaliturva, ym. Kun nämä on määritelty, maksetaan ne vastikemaisesti veroissa. Vain säästämällä voi saada enemmän vähemmillä päästöillä. http://juhosalo.kapsi.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu