Juho Salo Tärkein elämän arvo on lisäarvo - jos se ei ole hauskaa, eikä hyödyllistä, niin unohda koko juttu.

Vasemmiston tehtävä on pitää köyhät köyhinä

Vasemmistonuorten Westend-safarista ensimmäinen ajatukseni lähinnä on, että vasemmiston tehtävä on pitää köyhät köyhinä. Mitä enemmän valtio tuhlaa, niin sitä kurjempaa vaan köyhillä on, koska työn hinta ja verotus nousee, ja työt menevät muualle. Mutta ei ole vastausta Suomen "oikeistostakaan". Oikeisto meillä on piilososialismia rikkaille, eli he pitävät kiinni kynsin hampain tuista, jotka tukevat heidän elämäntapaansa, vaikka köyhillä ei niille julkisille palveluille tai budjetin kohteille olisi koskaan missään skenaariossa tarvetta ollenkaan. Tällainen tuki voi olla vaikkapa tuulivoimatuki, joka tukee rikkaan tuulivoimasijoittajan tuloja, tai sitten teatterituki, joka tukee teatterissa käyvän väen elämää pitämällä lipun hinnan 50% subventoituna veroista. Tukea menee siis aivan varmasti Westendiinkin. Terrafame, jäähallituet, Viking Linen tukeminen, YLEn ylläpito, ja kehitysavun antaminen ovat vähän samaa sarjaa. Ne eivät mitenkään auta sen alle mediaanituloisen perheen lapsia opiskelemaan, tai niitä alle mediaanituloisia nousemaan pois köyhyydestä -- vaan pitävät heidät kaikki ikuisessa köyhyydessä veroilla. Et voi nousta köyhyydestä, jos muutenkin säälittävistä tuloistasi 70% menee veroihin. 

Vasemmistohan kannattaa tätä samaa, mutta jakaen vielä liberaalimmin rahaa kaikkialle ikään kuin verotulot olisivat rajattomat, ja verotuksesta ei olisi muka haittaa kenellekään, tai se ei muka aiheuttaisi itsessään jo merkittävää työttömyyttä, köyhyyttä ja näköalattomuutta. Jos ehdotat vasemmistossa, että leikataan taiteen ja teatterin tukea, niin älähdys on suuri viitaten lähinnä köyhien teatteriopiskelijoiden tai vastaavien elämään, tajuamatta, että jo 560e/kk perustulon alla taidetta voisi tehdä kuka tahansa ilman valtion tuen anomista siihen erikseen, ja dynaamisesti työsuhteidensa välissä, markkinaehtoisesti. Katsokaa youtubea: nykypäivänä media elää ja voi hyvin ilman valtion konkurssista revittyjä verotuloja. Mutta ei, työttömyys ja köyhyys jatkukoon korkeilla veroilla. 

Jos ehdotat taiteen leikkausta normikokkarille, älähdys on, että Suomi näivettyy ilman taidetta, ja työllisyys heikentyy jos julkisista aloista leikataan. (Ihan kuin työn teettäminen veroista vain työn teettämisen takia olisi mitenkään järkevää, jos työ itsessään on tarpeetonta ja siitä ei makseta.) Mutta tosiasiassa siellä taustalla tällainen kaveri tuntee jonkun, jolla on suojatyö YLE:llä, teatterissa tai sitten on aktiivinen palvelujen käyttäjä itse. Eli piiri pieni pyörii verkostossa, ja kukaan ei leikkaa mistään saavutetusta omastaan tai kaverinsakaan, koska niin pysyy itse leivissä.

Ei olla niin empaattisia tai tietoisia, että nähtäisiin se, että yhdelle elämässä tärkeää on ralliautoilu, toiselle lentäminen, kolmannelle teatteri, neljännelle jääkiekko jne. mutta tästä huolimatta kaikki, jotka saavat umpisuolentulehduksen tarvitsevat yksikäsitteisesti hoitoa, kaikki tarvitsevat puolustusta, ja kaikkien pitää käydä jotain koulua ja päästä töihin, tai muuten he ovat tappiollisia ihmisiä yhteiskunnalle ikuisesti. Ja sosiaaliturvahan pitää aina olla, koska muuten sorkkarautatalous tulee nopeammin kuin Abloy kerkeää uusia lukkoja toimittamaan. Ja vaihtelevien työtehtävien maailmassa perustulo tai -tili on loogisin rakenne.

Meillä ei ole sellaista puoluetta, joka miettisi, että mikä on oikeutettua verotusta. Vasemmisto on kauimpana tästä, ja ns. "oikeisto" vaan kolaa rahaa omiin hankkeisiinsa minkä kerkiää.

Tuossa yksi viikonloppu oli myös mielenkiintoinen episodi vasemmistolaisuutta. Tampereella SVL:n "äärioikeistolainen" kaarti keräili itseään toisella torilla, ja keskustorilla oli natsien vastainen kampanja ilmeisesti ihan tavallisia sosialisteja. Molemmat siis todennäköisesti aika työttömiä, vasemmistolaisia ja kitisee toisistaan. Tässä tilanteessa ainut voittaja oli mellakkapoliisi, jolla oli ilmeisen aurinkoinen ja varmasti bonarintäyteinen syyslauantai. Mutta 760 miljoonan euron budjetilla, niin kukahan nekin rahat sinne laariin kerää, varsinkin kun Haavisto myi Carunan ja Lipposen hallitus Digitan, joten ei ole paljon apua valtiollisten monopolien tuotoistakaan? No veroista, joten Mr. Nettomaksaja vientityöntekijä maksoi nämäkin mellakkapoliisit vahtimaan keskenään riehuvia köyhiä sosialisteja. Olisi itse asiassa ollut parempi, viikonloppuna kun minulla on vapaata, niin jos olisin voinut tehdä puoleen hintaan nekin mellakkapoliisin työt, jos olisi vaikka joku mellakka-Appi, jolla voisi ilmoittautua - ÜberRiot.

Joka tapauksessa meistä ei vaan voi tulla vauras kansa, jos me toimitaan näin ja aiheutetaan yleisiä kustannuksia. Ja jos sosialismi on yleisten kustannusten aiheuttamista, niin ei kiitos. Ei kukaan voi vaurastua sellaisella, ja historiallisesti sosialismilla on lähinnä vaurastunut eliitti, kuten vaikkapa Kiinan eliitti, tai Venäjän eliitti. Joten sinne samaan Westendiin ne rahat menee sosialismissakin. Itse asiassa sosialismi on juuri se tauti, mistä me kärsitään. Sitähän se tuulivoimatukikin on: sosialismia. Köyhän paras toivo on oikeisto, joka leikkaa kaiken turhan pois budjetista, kuin syövän veitsellä. Käytettäisiinpä ne verovarat siten, että tärkeät asiat: koulutus, terveys, sosiaaliturva, puolustus, järjestys ja huoltovarmuus/infra tulevat tehdyksi, ja loput jääköön markkinoille. Kaiken pitää lähteä valtiollisesta tehtävänmäärittelystä. Onko sellaista edes koskaan tehty? Miten meillä voi olla valtiotieteiden yliopistoja, mutta tällaistakaan asiaa ei juuri ole teeseihin hakattu jo tarkasti 30-luvulla? Ehkä se on testamentti ihmisluonnon kyvyttömyydelle tehdä mitään oikein. Suomikin on yksi maailman paras maa, joten valitukseni tuntuvat siinä mielessä turhilta. Mutta onhan täällä merkittävää hukkaa ja tuhlausta silti.

 

Tämä tuli siis Westend-safarista mieleen:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005430353.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Hyviä ideoita sinulla. Miten toteuttaisit energiahuollon?

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Ydinvoimaa, ja polttolaitosten kaukolämmön/sähkön yhteistuotantoa kuten nykyäänkin. Hiilestä eroon pikkuhiljaa. Uusiutuvia tai tekojärviä sitä mukaa kun taloudellisesti kannattavat ja eivät pilaa hyvää seutua. Täyttä omavaraisuutta tuskin tarvitaan koskaan, koska kriisissä tuskin kaikki teollisuuskaan käy täysillä. Huoltovarmuus on kuitenkin tärkeää, esim. vuoden öljyt tallessa jotain kriisiä tai öljykriisiä vasten. Pitkällä aikavälillä ehkä vain ydinvoimaa, ja taloyhtiöt lämpiää lämpöpumpuilla. Silloin noita polttolaitosvoimaloita ei sitten ole enää montaa jäljellä.

Riippuvuutta öljystä pitäisi vähentää rakentamalla kaupungit tiiviimmin vapauttamalla kaavoitusta, ja suosimalla politiikkaa, joka saa ihmiset käyttämään julkista liikennettä tai asumaan lähempänä töitään, jotta he voivat kävellä/polkea joka päivä. Esim. työpaikoilta autopaikan sijaan voisi saada joukkoliikenteen vuosilipun, ja verottaja voisi olla hiljaa siitä kuten se on parkkipaikastakin. Ja kunta voisi tehdä kaupungissa asuville duunareille halpoja vuokra-asuntoja, joissa jonotusperuste olisi työpaikan etäisyys, eli lähin voittaa. Vaikka työ vaihtuisikin, niin ehkä duunarin ei tarvitsisi ensin kerätä 10 vuotta säästöjä ostaakseen keskusta-asunnon, vaan voisi suoraan asua jo keskustassa heti työt saatuaan, jos vaan vapaita asuntoja on. Ja niitähän pitäisi tehdä korkeina torneina sinne, missä työt on.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Kaikki tosiaan kahmii. Nytkin hallitus kehuu leikanneensa vaikka mistä mutta eipä tuo verotus mihinkään laske. Johonkin nekin rahat on pitänyt panna.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

''Vasemmiston tehtävä on pitää köyhät köyhinä''

Hyvin ovat onnistuneet, mutta silti niiden vaalikarja on karannut laitumelta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
''Vasemmiston tehtävä on pitää köyhät köyhinä''

vas 12,sdp 34 yht:46-154 kepu,kok,rkp,vihr,krst,Ps,sinis.
On istunut kurat housussa ja yhä pelännyt "nahkurinorsia" Lipposta. Joka on eläkkeelläkin ollut jo 10 vuotta.

Kehtaako porvarit kertoa tuota EU? Meillä on vasemmisto 2 puoluetta jotka päättää kaiken .
(Vasemmisto enemmistö oli viimeeksi -70 luvulla)
lähde:
Valtioneuvoston asiakirja.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

JK.
Miten tehdä köyhiä ja samalla ilmaista työvoimaa yrityksille veronmaksajien piikkiin?

Leikataan sosiaaliturvasta muut etuudet pois jo-94.
Tehdään ehdot toimeentulotuen saantiin . 9e/pv kuluihin ja töihin 0 euron palkalla. Ota tai jätä.Leipäkortti hyllylle 90pv. "Itse" saat valita otatko karenssin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ja arvatenkin oikeiston tehtävä on tehdä köyhistä rikkaita? Ei ihme, että niin suuri osa köyhistä äänestää oikeistoa.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Blogi vaikuttaa Liberaalipuolueen jäsenen kirjoittamalta mutta tuossa lukee piraatit. Onko siellä Tampereella Liberaalipuolueen osastoa?

Wikipedia tietää kertoa että vasemmisto kannattaa jyrkkiä yhteiskunnallisia uudistuksia, mahdollisesti myös liberalismia. Oikeiston nähdään olevan konservatiivinen.

Täytynee tehdä johtopäätös että Liberaalipuolue on aito vasemmistopuolue ja muut konservatiiveja jotka haluavat askarrella järjettömien himmelien parissa vedättäen aina oman hyvävelikerhonsa suuntaan. Kippis :)

JK: mellakkapoliisi-über on hilpeä idea.

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Piraateissa olen ollut ennen Liberaalipuolueen olemassaoloa jo. Mutta komppaan kyllä vahvasti Liberaalipuoluetta. Ainakin ihmiset taitavat nimeen suhtautua paremmin, kun Piraattipuolueessa ongelma joillekin äänestäjille on se nimi. Liberaalipuolue taitaa myös olla enemmän oikeistolainen, ja talouspainoitteisemman kuuloinen yleensä. Tampereella taitaa olla ainakin 1-2 liberaalia.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Liberaalit köyhdyttä kansaa?

Kotitalouksien velkaantuminen on meillä rikkonut jo ainakin kaksi Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kriittisiksi arvioimaa riskirajaa (Taloussanomat 25.10. ja 29.10.). Niiden perusteella velkaa on jo liikaa ja sitä kertyy lisää enemmän kuin olisi terveellistä.

Velkaantumisen tässä riskivaiheessa lisävelasta uhkaa koitua taloudelle IMF:n mukaan enemmän haittaa kuin hyötyä. Sen mukaan liian suuri ja liian nopeasti kasvava velkataakka
-on omiaan heikentämään kansantalouden pitkäaikaista kasvuvoimaa ja vaarantamaan rahoitusvakauden.

korkoja tieten tahtoen nollan prosentin tuntumassa pitävä ja rahoitusoloja muilla rahaelvytyksen keinoin
yltiökeveinä pitävä euroalueen keskuspankki EKP.
IS
JK.Toisen köyhyys on aina toisen rikkaus. Pankkien ja perintätoimistojen.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Yhteiskunta ei voi pyöriä köyhien, tyhmien ja laiskojen ehdoilla.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Köyhät ja miehiä vähemmän tienaavat naiset ovat vasemmison elämisen ehto.

Toimituksen poiminnat