Juho Salo Tärkein elämän arvo on lisäarvo - jos se ei ole hauskaa, eikä hyödyllistä, niin unohda koko juttu.

Juhanalle Vartiaiselle: kuinka saada jengi muuttamaan työn/koulun perässä

Hei Juhana! Olet siellä kansanedustaja ja voit vaikuttaa. Tässä vinkit liittyen tähän: "Tämä johtuu muun muassa osaamisen puutteista, kannustinongelmista ja siitä, että ihmiset asuvat työllistymisen kannalta väärissä paikoissa." - eli haluat jätkät kouluun, asunnot tulille ja muuttamaan, no näin:

- Omistusasumisen tuennan lopetus mm. 2v verovapaus pois

- Varainsiirtovero pois, myynti halvemmaksi

- Vuokran vähennyskelpoisuus 30% pääomatuloistaan 600e/kk vuokraan asti, eli osta asuntorahastoa: maksa vuokraa

- Kaavoitukseen kaupunkialueella valittamiselle hinta, joka suhteutuu haittaan toiselle osapuolelle rakennusoikeuden rajoituksesta

- Kiinteistövero maapohjan mukaan, älä rankaise korkeaa rakentamista, joka on muutenkin kalliimpaa yläkerroksiin

- Rajaton opintotuki seuraavaan tutkintoon, kunhan tutkinto on työllistävä ala yli yleisen työttömyysprosentin

- Opintopaikkojen lisäys työllisyyden mukaan

- Rahoitus ja leikkaus turhista aloista ja asioista mm. tuulivoimatuki, tuki teattereille, yritystuet jne. kyllä sä löydät

 

Ihmiset saattaa tosiaan jumittaa tuolla tuppykylissä, missä ei tehdä ikinä enää mitään ennen teollistumisen päättymistä, eli kun palataan agraarihommiin öljyn ehtyessä. Tietysti jos se on lähellä, en tiedä, niin sitten kannattaa asua jossain Sulkavalla ja viljellä vuohia jo valmiiksi. Ihmeellinen myös toi hallituspuolueen mussutus, että ihmisillä ei ole osaamista, mutta nuoria kehoitetaan hakeutumaan opojen toimesta kautta maan alalle "mistä tykkäät", eikä raa'asti excelöiden paras tulos/työllisyys -ala ensin, ja sitten hihhuttelut vaikka myöhemmällä iällä. Vaan ne jotka on vaikka nyt jotain etnoarkeonaistutkijoita, niin voi olla haastava hakea sitä toista tutkintoa kun se pitää tehdä lainapohjaisesti. Jos olet työtön jossain metsäsuomessa omassa tuvassa, niin ilmeisesti sitä moodia tuetaan työmarkkina- ja toimeentulotuen kautta tästä eläkkeelle asti. Mutta jos hän muuttaisi vuokralle ja opiskelemaan isommalle paikkakunnalle, niin koko show pitäisi vetää velaksi, entinen asunto myydä elinkuluihin ensin, ja todennäköisesti menettäisi kaiken saavuttamansa. Se on iso riski ja ihmisillä on iso "loss aversion" bias. Perustulo tai tilimallikin muuttaisi tuon kaiken, että tehokkain toiminta kannattaa aina ensin, mennyttä varallisuutta ei riistetä. Tyhmää toimintaa ei tueta järkevämmän sijaan, vaan kaikki on yhtä tuettuja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kerroppa jos nuo on Faktat mitä Vartiainen sanoo niin miksi työttömiä kyykytetään oikein lain voimalla? Karensseilla,sosiaaliturvan leikkauksilla jopa 3kk?
Antaako se oikeuden tuolle josta kärsii myös työttömien perheen leikki-ikäiset,kouluikäiset ja opiskelunsa aloittaneet. Onko työttömän lapsi yhdenvertaisessa asemassa tuloja saavien kanssa jotka saa kaikki kelan tuet ja etuudet ilman ehtoja 12xvuodessa OP-seinästä.
Vai "petaanko" sillä seuraavaa halpatyövoimaa 9e/pv 180e/kk "palkalla"!

Toimituksen poiminnat