Juho Salo Tärkein elämän arvo on lisäarvo - jos se ei ole hauskaa, eikä hyödyllistä, niin unohda koko juttu.

Hulluutta on tehdä samoin ja odottaa eri tuloksia

  • Hulluutta on tehdä samoin ja odottaa eri tuloksia

Gallup-tuloksissa SDP on kirinyt johtoon Kokoomuksen rinnalla. Keskustan suosio on laskenut viime vaaleista. Ihmiset siis kokeilivat ensin Keskusta-Kokoomusta, ja nyt tähdätään SDP-Kokoomukseen. Olen katsonut tätä rotaatiota koko ikäni.

Kerrataan todellisuus. Lipposen (SDP) aikakaudella mentiin euroon ilman eduskunnan äänestystä, ja myytiin Digita ilman eduskunnan äänestystä. Seuraavilla kausilla Keskustan Mika Lintilä esitteli mediamaksun, jotta saadaan myydylle Digitalle varmasti liikevoittoa lakimääräisesti. Seuraavaksi Kokoomus & Linden nuiji mediamaksun läpi. Näiden 20 vuoden aikana on myyty Digitan lisäksi Kemira Growhow ja Soklin kaivosoikeudet, katsastuslaitos (lakimääräistä bisnestä), Destia sekä Caruna (alueellinen monopoli). Apupuolueena näissä on yleensä ollut RKP, tai sixpackissä about kaikki puolueet.

Pakkoruotsi kuitenkin edelleen on ja pysyy ja koulutuksen muutokset ovat lähinnä heikentänet PISA-tuloksia, koska koulurauhasta ja hyvistä opiskelumetodeista on kokeiltu luopua. Korkeakouluopiskelijat opiskelevat edelleen velaksi ja perustuloa ei ole. Ajoneuvoverokin on vuosi vuodelta noussut. Strategiset mittarit demografian, syntyvyyden, työllisyyden ja valtion velkaantumisen osalta ovat aivan täyttä kuraa. Asumisen hinnalle ei ole tehty mitään hyödyllistä pitkään aikaan, vaan syydetty kalliisti vaan lisää asumistukia, jotka entisestään nostavat yksittäisten asuntojen hintoja ja vuokria, ja verokuorman takia tuhoavat palkkatyön kannattavuuden -- fiksumpi olisi ollut vain rakentaa enemmän asuntoja raa'asti sinne, missä hinta korkein on.

Tähän päälle Kokoomus tai Keskusta voi sanoa - 10 vuotta ohjaajan pallilla olleena - että: "Tätä tietä emme voi jatkaa." Voi Sherlock, ei voidakaan, mutta olette siinä tiellä.

Mutta silti ihmiset ajattelee, että jotenkin jälleen kerran auttaa jotain, että vaihdetaan Keskusta-Kokoomus SDP-Kokoomukseen. Ensi kerralla sitten varmaan "punamultaa". Että se kympin lisä siihen eläkkeeseen jotenkin maagisesti nyt ratkaisee kaikki demografia- ja velkaantumisongelmat. Todellakin häikäisevää logiikkaa.

Jokainen voi nyt miettiä omalla kohdallaan asian itse ja tulla samaan lopputulokseen: tehtävät ei etene näillä kolmella isolla puolueella ainakaan mihinkään taloudelliseen ja tuottavaan suuntaan. Mitä enemmän meillä on itsenäisesti asioita ajattelevia ihmisiä, niin sitä parempia poliitikoita saamme.

 

Jos jotain positiivista pitää kaivaa, niin muiden puolueiden kannatus on jo 2.4%. 

 

https://yle.fi/uutiset/3-10387592

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Joku viisas on sanonut että,samalla ajattelun tasolla ei pääse eteenpäin. Tarvitaan uudet ajatukset. Näillä vanholla puolueilla ei ole uusia ajatuksia. Eli samaa mieltä blogistin kanssa,tarvitsemme uudet puolueet

Pekka Pylkkönen

Ehkä uusien puolueiden sijaan tarvitsemme vähemmän puolueita ja valtiota. Ihmiset ovat erilaisia ja kykenevät testaamaan uusia juttuja ilman valtiotakin.

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola

Miten se vanha viisastelu menee että demokratia on pirun huono järjestelmä mutta kun parempaakaan ei ole keksitty..
Minusta politiikan merkitys ymmärretään väärin ja odotukset on ihmeellisiä.
Euroopassa ja maailmalla talouden kasvu alkoi 2010 ja Suomessa 2016 eli siinä näkyy politiikan merkitys mutta aiheuttaako talouskasvu tyytyväisyyttä. Ei..
Jos muutos on hidas ja toteutettu joko itselle näkymättömällä tavalla eli esim veroja ei koroteta ja se ei näy omassa taloudessa tai väärillä poliittisilla tai käytännön tavoilla omasta mielestään niin väärin sammutettu reaktio on päällimmäinen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Martti: "Ongelma on, ettei edustaja, valintansa jälkeen, edusta kansaa, valitsijoitaan. Hän edustaa ennen kaikkea itseään ja korkeintaan puoluetta."

Erityisesti tämän huomaa pakkoruotsin kohdalla, joka on ja pysyy edelleen vanhoissa raameissaan, vaikka enemmistö kansasta on toista mieltä. Missä ovat ne kansanedustajat, jotka vastustavat ennen vaaleja pakollista ruotsia koko kansalle, mutta unohtavat sen tullessaan valituksi?

Kysymyshän on vain koko Suomen edusta, jotta monikielisyys kukkisi meilläkin Ruotsin mallin mukaisesti. Valinnanvapaus on ainoa keino siihen, mutta miksi sitä vastustetaan päättäjien taholta edelleen niin sitkeästi??

Ei kukaan ole lopettamassa ruotsia, vaan jakamassa vapaata valintaa kaikille. Mitä hyötyä on koko koulu-ja opiskelupolkunsa aikana opiskella kieltä, jota puhuu vain hyvin harva ihminen maailmassa? Miksi Suomen pitää olla se maailmassa ainutlaatuinen pakkoa kannattava maa tältä osin, jota kansa enemmistönä vastustaa, mutta päättäjät toimivat aina valtaan päästyään sen jatkuvuuden puolesta?

Toimituksen poiminnat