Juho Salo Tärkein elämän arvo on lisäarvo - jos se ei ole hauskaa, eikä hyödyllistä, niin unohda koko juttu.

Aamun nopea kommentti maahanmuuttoon, menestyjiin ja EU:hun

  • Aamun nopea kommentti maahanmuuttoon, menestyjiin ja EU:hun

Menestys on syntynyt maissa, joissa on alhainen verotus, ja joihin on saanut muuttaa työn perässä melko vapaasti. Ei Yhdysvaltoja rakennettu siten, että siellä sai perunaa ilmaiseksi, vaan sinne tultiin töihin omilla säästöillään. Korkeintaan maan sai ilmaiseksi. Sinne paettiin Euroopan työttömyyttä, joka johtui taas lainsäädännöstä, omistusoikeuksista ja ekonomisten lokeroiden puutteesta.

Jos joku omistaa jo kaikki maat, vesistöt ja tehtaat, eikä ilmoitettuja töitä ole, niin sitten et voi tehdä mitään paitsi olla sosiaalituilla. Toisekseen, jos verotus on niin kovaa, että saatuasi töitä pysyt vain hengissä, mutta et pysty sijoittamaan maahan, vesistöön tai tehtaisiin merkittävästi, niin et etene elämässäsi mihinkään pääomallisesti. Tämä on Euroopan ongelma usein edelleen. Ja ei, et voi katsoa junan ikkunasta ulos metsään ja mennä sinne tekemään töitä. Ne voi olla vaikka metsärahaston metsiä.

Hyvä politiikka Suomellekin olisi houkutella menestyjiä. Valmiita miljonäärejä, ammattilaisia joilla on Linkedinissä hyvä CV ja kokemusta, tai sellaisia, joilla on jo työpaikka tiedossa kun tulevat tänne. Ekat 100ke kun tuloveroja maksanut, tai jos ostaa maasta suoraan 100ke+ kämpän, niin sitten annetaan vaikka kansalaisuus, äänioikeus ja sosiaaliturvat, ja sanotaan, että hieno mies. Tällainen järjestelmä voisi teoriassa olla täysin avoin kaikille, ja saisimme juuri ne maahanmuuttajat jotka tarvitsemme oikeasti. Tämän esteenä on lukuisia lakeja varmasti, ja myös se, että jostain ihmeen syystä johtuen esimerkiksi Euroopassa tehty opettajantutkinto ei kelpaa Suomessa, vaan me passitetaan se 5 vuoden ajaksi yliopistoon täällä. Jos me näistä hölmöyksistä päästäisiin ja alennettaisiin veroa, niin me saisimme menestyvän metropolialueen, jonne kaikki osaajat muuttaisi kautta maailman, ja menisi niin suoraan töihin kuin mahdollista tuoden pääomaa vielä mukanaan. Nehän on juuri ne tyypit jotka me halutaan tänne.

Visual Capitalistin artikkelin perusteella Ranska menettää 12000 miljonääriä vuodessa, ja Australia saa 11000, Yhdysvallat 10000, Kanada 8000 ja Uusi-Seelanti 4000. Miljonäärejä, eli ihmisiä, jotka ovat siis olleet menestyneempiä kuin tällainen suomalainen tavis kuten minä. Ja en minäkään niin sakea ole, etten tunnusta pääoman merkitystä. Indeksirahastojen menestyskin perustuu siihen, että seurataan mikä on pääomapainotetusti suurin yritys, ja sijoitetaan ensisijaisesti siihen, koska markkinat eivät valehtele. Sanotaan, että on vaikea voittaa markkinat. Tästä syystä kannattaisi seurata miljonäärejä, jos mielii olla globaalissa taloudessa jotenkin mukana. Artikkeli ei kerro Sveitsin tai Norjan lukuja, mutta voimme Ranskan kadosta huomata, että ainakaan EU:n politiikka ei ihan oikeasti kiinnosta enää. Suomestakin me tiedämme, että 5000 korkeakoulutettua lähtee vuosittain (2016). 

EU tuhoaa vähitellen ihan itse itsensä, ja lopulta menettää kansan kannatuksen. Se pakottaa jatkuvasti todella huonoa politiikkaa. Uusimpana tehdään article 13:sta, joka aiheuttaa linkkiveron ja kieltää meemit, mikä koskee sanavapautta, ja koko länsimaisuuden ydintä. Sen päälle EU-maksut ovat jo suuria, ja siksi britit ovat lähtemässäkin. Unkaria ja Puolaa yritetään kurinpalauttaa siitä, että eivät ole ottaneet pakolaisia. Kurinpalautus on ihan turhaa, koska se on heidän maa, eikä EU:n pitäisi voida tuollaisia asioita edes pakottaa. 

Hyväosaisten maiden hyväosaisethan voivat tehdä mitä vaan Syyrian yms. tilanteelle omin henkilökohtaisin varoin ilman verovaroja, mutta köyhien puolalaisten ja unkarilaisten pakottaminen samaan on sulaa hulluutta ja tulee aiheuttamaan riitaa ja mellakoita kuten Kreikassakin. Lopulta joku muukin jäsenmaa sanoo EU:lle, että juuh, ei olla kiinnostuttu tuotteesta - jos enää juridisesti siihen pystyvät. Kaikki tällainen pelaa vain Putinin pussiin. Mitään näitä ongelmia ei ollut ennen tätä liittovaltiomaista otetta EU:lta, ja ennen euroa. Kaikki EU:n ongelmat ovat nyt sen itsensä aiheuttamia, ja niitä ei ollut jotain ennen vuotta 2000, kun EU keskittyi olemaan talousalue.

 

http://www.visualcapitalist.com/millionaire-migrants-countries-rich-peop...

https://www.tekniikkatalous.fi/tiede/tutkimus/aivovuoto-suomesta-kiihtyy...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Menestys on syntynyt maissa, joissa on alhainen verotus, ja joihin on saanut muuttaa työn perässä melko vapaasti."

Menestyjä on syntynyt siellä, missä korkean koulutuksen kustantaa yhteiskunta ja mistä saa vapaasti muuttaa sinne, missä näin ei ole ja missä siis voi rahastaa osaamisellaan enemmän kuin siinä maassa, jossa koulutus hankittiin.

Aitoa rusinat pullasta -kapitalismia, siis.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomen systeemi vasta järjenvastainen on, kovat verot, surkea ilmasto eikä työtä. Ainoat keitä Suomi houkuttelee on PA-tyypit jotka haluavat elää yhteiskunnan kustannuksella. Suomi ei ota rusinoita vaan jakaa niitä ja halukkaita riittää.

Toimituksen poiminnat