Juho Salo Tärkein elämän arvo on lisäarvo - jos se ei ole hauskaa, eikä hyödyllistä, niin unohda koko juttu.

Hienoa, että olet huolestunut ilmastonmuutoksesta, mutta...

  • Askeettisin mies on ympäristöystävällisin mies
    Askeettisin mies on ympäristöystävällisin mies

...yhden metsäteollisuuslaitoksen pystytys, lihansyönti tai autoilu ei ole tässä se ongelma. Tai vaikka kaksi jälkimmäistä onkin, ne on derivatiivisia ongelmia toisista asioista johtuen.

Ongelma on verotus. Verotus on rakennettu niin, että verorahoin tuetaan lihantuotantoa, ja verorahoin tuetaan pitkän matkan autoilua. 

Ottakaa yhteyttä kansanedustajaanne ja kertokaa, että haluatte polttoaineen hinnan 2.2e/l, mutta haluatte kiinteät maksut pois autoilusta kuten ajoneuvoveron, liikennevakuutuksen alvin, käyttövoimaveron ja autoveron. Eli verotus ajoon, ei siihen että minkälaisen auton ostit, koska valmistajat huijaa. Polttoainelitraa ei huijaa kukaan, ja kuluttajat siirtyvät sitten sähköön, tai käyttävät arkisin bussia. Mutta ainakaan eivät enää kerää dieselinsä mittariin kilometrejä säästö edellä. Samalla voi poistaa matkavähennykset.

Suomessa jaetaan 2 miljardia maataloustukia ja 2 miljardia asumistukia. Iso osa Suomen päästöistä johtuu varmasti ruuasta ja asumisesta. Onko oikein, että tuetaan yksinasuvaa esimerkiksi yli 50 neliön asunnossa? Muista, aina kun jotain asiaa X tuetaan, joku muu keittää sellua ja poraa kalliota seitsemältä aamulla maksaakseen ne verot, joilla se asia X tehdään. 

Jotta voimme keventää taloudellista toimeliaisuutta, verotuksen on laskettava. Verorahoja ei saisi käyttää mihinkään, mikä ei ole oikeasti tarpeellista. Valitettavasti valtio on vain kasvanut joka vuosi, kuten etuudet ja tuet. Kukaan ei ole edes kärryillä enää paljonko tukia menee mihinkin. Kaikki kyllä tunnistaa, että verotus on järjetön. Eläkeikä on nykyään 70 vuotta, ja se kertoo paljon, kuinka tehoton julkinen sektorimme on. Ainakin 50 vuotta saat tehdä 8 tunnin työpäivää siellä Metsä Fibrelläkin eläköityäksesi. No ei ole ihme, jos ympäristö vähän kuormittuu. 

Ja mihin verot menee? Julkisen puolen töissä on hyvät palkat, ja aivan kaikkia julkisia töitä ei tarvita. Esimerkiksi mediamaksu tuli pakolliseksi. Minäkin rahoitan nyt vaikka Sanna Ukkolaa, jonka Instagramista löytyy kuvia kyprokselta ja briteistä yms. Toisin sanoen näitä päästöjä ei olisi, jos olisin henkilökohtaisesti voinut leikata mediamaksun budjetistani ulos. Kertaa tämä miljardeilla euroilla, niin alat ymmärtämään asian kokoluokan. Rikkaan helsinkiläisen "eliitin" pyörittäminen verorahoilla ei tule halvaksi, ja sillä ei ole edes mitään tekemistä hyvinvoinnin kanssa.

Kaikki ihmiset pitäisi velvoittaa maksamaan veroissa vain minimisosiaaliturvansa, fyysisen terveydenhuollon, koulutuksen, puolustuksen, infran, oikeuslaitokseen yms. kriittiset asiat. Ei mitään ylimääräistä. Silloin kulutus on teknisesti pienin. Jos siihen ei päästä, on hyvin lapsellista puhua mistään ilmastotalkoista, kun toiset lentävät rahoillani lomamatkoja. Eläkejärjestelmänkin voi ikäluokaltani lakkauttaa, palauttaa rahat ja minä voin sijoittaa ne itse ja eläköityä nopeammin. 

 

---

Tärkeää tässä alunperin FB-kommentissa on tiedostaa, että jokainen euro on ääni. Jokainen veroeuro, joka on käytetty kyseenalaiseen ja tarpeettomaan hankkeeseen lisää päästöjä sekä sitä veroeuroa maksaessa, että käyttäessä. Mitä enemmän ihminen pystyy itse määrittämään miksi hän on talviyönä metsäkoneella ajamassa, ja mistä hän aikoo maksaa, niin sitä vähemmän meidän lopulta tarvitsee tehdä töitä. Ihmiset voivat tyytyä varsin vähään, jos heille annetaan rohkeasti mahdollisuus siihen.

Tämä ei tarkoita, että koulutuksesta, terveydenhuollosta tai sosiaaliturvasta tarvitsee tinkiä periaatteina, joten voitte viedä "menisit jenkkeihin" lässytykset muualle, jos ette sen paremmin asioita ymmärrä. Sitä paitsi USA on maa, joka tuhlaa valtavat määrät veronmaksajien rahaa offensiiviseen sodankäyntiin. Luuletteko, että ihmiset vapaaehtoisesti keräyksin olisivat rahoittaneet Vietnamin tai Irakin sodan? Muutenkin ilmastoasioissa verot pitäisi olla kulutuksessa, ei tuloissa ja palveluissa. Tässäkin amerikkalaiset ovat karsea maa, jossa polttoaine maksaa 40 senttiä, mutta silti on tulovero. Mieluummin kallis polttoaine, ruoka ja kiinteistövero, mutta ei tuloveroa ollenkaan. 

Ilmastonmuutoksen torjuminen siis kiteytyy kuuteen sanaan, jotka ihmisellä pitää olla oikeus sanoa:
"Kiitos ei, en ole kiinnostunut tuotteesta."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Pekka Iiskonmaki

Olen useasti todennut, että Suomi hirtti itsensä veroihin.

Yritystuet unohdit noin 3 miljardia.

Toimituksen poiminnat