Politiikan lyhyt sanasto

Oikeisto: saat päättää itse mitä teet rahoillasi.

Liberaalius: saat päättää itse mitä sanoa, ajatella ja kuinka toimia, kunhan et vahingoita muita.

  • Tunnistat oikeistoliberaalin maan työnteosta, vauraudesta, rauhasta, filosofisista keskusteluista, kauniista arkkitehtuurista, yrittäjyydestä, kilpailusta, kulttuurista, huumorista, yhteishengestä, sananvapaudesta, vapaasta internetistä ja mielenkiintoisista yksilöistä.

Vasemmisto: joku muu päättää mitä rahoillasi tehdään.

Autoritäärisyys: sanojasi, ajatteluasi ja toimintaasi sanelee joku muu.

  • Tunnistat vasemmistoautoritäärisen maan verotuksesta, työttömyydestä, rumuudesta, epätasa-arvosta, sosiaalisista klikeistä, epäluottamuksen ilmapiiristä, merkityksettömistä patsaista, tyhjistä aukioista, nuorisojärjestöistä, urheilukentistä, puoluetuista, ihmiskokeista, valtion pakottamasta kulttuurista, sodankäynnistä, korruptiosta, kansalaisten valvonnasta, gestaposta, pakkomediasta, IP-blokkauksista, yritystuista, maataloustuista, oikeusmurhista, murhista, nälästä…

Kommunistit: autoritääristä vasemmistoa + pula kaikesta

Natsit: autoritääristä vasemmistoa + rotuoppia

1700-luvun USA: liberaalia oikeistoa + tapettuja intiaaneja + orjia

Nykyinen USA: autoritääristä vasemmistoa + resurssisotia

EU: autoritääristä vasemmistoa + maailman säännellyimmät vihannekset

Vapaa markkinatalous: ei ole olemassa. Kaikissa maissa on verotus, ja verotus ohjaa markkinoita.

  • Tunnistat verotuksen ohjaavuuden siinä, että suomalaiset hakevat kaljaa Virosta, virolaiset Latviasta, ja ranskalaiset Espanjasta. Näkymätön käsi ohjaa taloutta, mutta näkyvä käsi lastaa sitä olutta pakettiautoon.
  • Markkinatalous on reaktiivinen prosessi, joka reagoi vallitseviin sääntöihin optimoiden sitä markkinaosapuolien toimesta. Useimmat arvaavat lopputuloksen väärin.
  • Verotuksen oikeudenmukaisuus ja tasapaino on yksi valtion suurimpia mahdollisuuksia lisätä taloudellista vapautta ja hyvinvointia kaikille.

 

Tämä oli lähinnä kirjoitettu, koska olen kyllästynyt kuulemaan sanan äärioikeisto, kun kyseessä on natsit. Natsit oli tunnettuja puoluetuistaan, kaappaamistaan teollisuuslaitoksistaan, urheilukentistään, teattereistaan, propagandastaan, isoista moottoriteistään ja niin edelleen. Se oli aivan täyttä sosialismia, jossa valtio penetroitui joka aspektiin elämässä, ja vei maan verovaroin hyökkäävään sotaan. Tämä ei koske vaan natseja ja kommunisteja. Se koskee myös EU:ta ja länsimaita. Jos Churchill olisi kysynyt ensin maanviljelijöiltä, että haluatteko maksaa näin paljon rahaa hyökätäksenne Saksaan, niin luuletteko, että olisivat maksaneet? 

Lisäksi olen kyllästynyt kuulemaan että: "muuttakaa liberaalit sitten USA:an jos haluatte vapaata markkinataloutta". USA menetti liberaalit juurensa jo 1900-luvun alussa perustaessaan yksityisen keskuspankin, eli Federal Reserven, ja sen jälkeen aloittamalla ankaran tuloverotuksen. USA:ssa on Pentagon ja yli 10 lentotukialusta täynnä Super Hornetteja. Niiden ajelu ympäri maailmaa maksaa enemmän hunajaa kuin minkään muun maan puolustusvoimat. Jenkit siis maksavat ihan tuhdisti tuloveroja kuten mekin. Ainut ero on, että he eivät saa keskeisiä ja tarpeellisia palveluja koulutukseen ja terveyteen kuten me. Suomalaisessa hyvinvointimallissa on pielessä vain se, että me teemme verovaroilla niin paljon kaikkea sellaistakin, josta kukaan ei ole kiitollinen, ja jota harva haluaa tai tarvitsee. Sellaiset asiat sopivatkin paremmin markkinoille.

Ironia on siinä, että alunperin amerikkalaiset lähtivät pakoon Eurooppalaista verotusta, koska eivät halunneet maksaa mm. brittien imperiumia. Tänä päivänä amerikkalaiset maksavat veroissaan omaa imperiumiaan. Mutta sillä imperiumilla on ihan yhtä vähän arvoa kuin brittien imperiumillakin, jos katsotaan palkansaajan tasolta.

Olisi läpinäkyvämpää, että esimerkiksi öljy-yhtiön osakkaat maksaisivat lähi-idän sotansa itse, eikä liittovaltio verottaisi palkansaajia sotiaan varten. Tästä on mallimaa Hollanti, jossa East India Company V.OC. oli maailman ensimmäisiä osakeyhtiöitä, ja jolla oli myös sotalaivasto, millä se valloitti siirtokuntia. Alankomaalaiset eivät kapinoineetkaan oman imperiuminsa veroja vastaan, vaan saivat osinkoja siitä.

 

JuhoSalo
Perussuomalaiset Tampere

Haluan antaa sinulle mahdollisuuden säästää sanomalla 'kiitos ei' kaikelle ylimääräiselle. Me kaikki tiedämme, mitä me oikeasti valtiolta tarvitsemme: puolustus, oikeus, infra, terveys, koulutus, sosiaaliturva, ym. Kun nämä on määritelty, maksetaan ne vastikemaisesti veroissa. Vain säästämällä voi saada enemmän vähemmillä päästöillä. http://juhosalo.kapsi.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu