Juho Salo Tärkein elämän arvo on lisäarvo - jos se ei ole hauskaa, eikä hyödyllistä, niin unohda koko juttu.

Tarvitsetko rahaa?

  • Säästäminen, vapaa-aika ja luonnonsuojelu ovat kongruentteja: esteenäsi on vain +60% veroaste
    Säästäminen, vapaa-aika ja luonnonsuojelu ovat kongruentteja: esteenäsi on vain +60% veroaste

Köyhyydestä ainut ulospääsytie on minimihyvinvointivaltio, eli LEAN-valtio. Se, jossa maksat veroja kuin maksaisit taloyhtiön vastiketta, eli tarkoituksena maksaa oleelliset palvelut; valtion tapauksessa: sos.turva, terveys, koulutus, puolustus, infra, oikeus. Loppu on vain työntekoa ja sijoittamista.

Mutta heti kun köyhiltä otetaan tuloveroa ja länttästään se turhiin asioihin: kehitysapu, tuulivoimatuki, kotitalousvähennys, hevosurheilutuki, mediamaksu, taide- ja teatterituki, maahanmuuton tuet, yritystuet, maataloustuet jne. niin sitten köyhän maksamat verot menevät hukkaan. Jos hän olisi itse saanut ne rahat, hän olisi voinut ostaa niitä yrityksiä ja päästä irti köyhyydestä osake kerrallaan. Mutta kädestä suuhun työntekijät ei niin voi tehdä.

Siksi minä kehitin tämän taustakuvan selkeyttääkseni tätä sanomaa, mutta jostain syystä se ei kiinnosta ketään. Köyhät pitävät sitä elitistisenä, eivätkä ymmärrä sen funktiota, että heillä olisi enemmän käyttövaroja ja suurempi sanoma prioriteeteista rahoilleen.

Varakkaat eivät tykkää siitä, koska se tarkoittaa, että heidän harrastukset ja muu keskiluokkainen elämä maksaisi enemmän, sillä nythän niitä subventoidaan.

Vihreät eivät tykkää siitä, koska se paljastaa heidän politiikan todellisen luonteen. Sillä mikä on ympäristöystävällistä? Jos et lähetä 900 miljoonaa kehitysapua, se on 900 miljoonaa vähemmän veroja kerätty metsänkaadosta, sellusta ja kaivannaisista. Yhtäkkiä näkeekin totuuden: sekä vaurastuminen, luonnonsuojelu että ilmastonmuutoksen torjunta ovat kaikki yhteneviä tavoitteita. Saat kaikkia noita lisää, jos vain teet vähemmän asioita. Marie Kondon ilmainen lounas! Parhaiten tämä organisoidaan LEAN-valtiolla, jossa veroja maksetaan vain oikeasti pakollisista menoista, ja sitten ollaan kuin Ellun kanat.

Koska asia ei saavuta välittömästi räjähtävää suosiota, ja koska olen seurannut sen verran muita libertaareja ja poliitikkoja noin yleensä, ja nähnyt niiden aina poistuvan politiikasta jonkun ajan kuluttua, niin uskon, että tässä olen löytänyt universumin rajat. Tämän tajuttuaan ihminen kääntyy pois politiikasta. Tämä ei ole kommunismia tai oikeistoa, vaan asia on niin yksinkertainen, niin helppo ja selkeä, että me emme voi ottaa sitä käyttöön, koska sen ottaminen käyttöön ei ole kokonaisentrooppista: se ei enää maksimoi resurssien kulutusta. Miksi eurooppalaiset syrjäyttivät amerikan alkuperäisasukkaat? Koska suuremman kulutuksen sivilisaatio kolaa pienemmän kulutuksen sivilisaation, väestönkasvulla, tieteellä ja muutenkin. Mikään järjestelmä historiassa ja eläinkunnassa ei ole toiminut, jos se ei perustu resurssien kulutuksen maksimointiin. Mutta jos sen menee myöntämään itselleen, niin sitten ilmastonmuutos on jo täällä. Ja varmaan sen takia Linkola vaan kalastaa eikä ole ehdolla joka vaali. Miksi olisi? Suurimmalle osalle näistä asioista puhuminen on mahdotonta.

Jos poliittinen toimija on yksityiselämässään sellainen, että huolimatta siitä onko hänen palkkansa 2000, 4000 vai 6000e/kk, eikä hänellä jää koskaan mitään säästöön, niin miten tällainen ihminen osaisi tehdä sellaista politiikkaa, jossa olisi koskaan mitään jakovaraa? Eihän mikään määrä voi riittää. Tulos on vain ikuinen ramp-up kulutuksessa.

Ja jos poliitikko ei pysty erottelemaan mikä on tärkeä asia, ja mikä on triviaali asia, niin miten yhteisten varojen käyttöä voidaan koskaan koordinoida viisaasti? Osalle poliitikkoja on täysin yhdenvertaista verovarojen käyttöä, että leikataanko tulehtunut umpisuoli, onko teatterilippu 50% halvempi, vai saako tuulivoimarahasto desimaalin enemmän voittoa veronmaksajien kustantamana. He eivät näe minkäänlaista jaottelua tässä, että mikä olisi tehtäväkriittistä, ja mitä kansalainen valtioltaan mahdollisesti toivoisi, ja mitä hän on valmis maksamaan itse omista varoistaan omalla työllään tai olemaan tarvittaessa ilman.

 

-------

Näissä vaaleissa voit parhaiten vaikuttaa omaan vaurastumiseen, vapaa-aikaan ja ympäristönsuojeluun äänestämällä minua Pirkanmaalla Piraattipuolueessa. Jos et voi äänestää Piraattipuoluetta, äänestä Liberaalipuoluetta. Jos et sitäkään voi, niin ainut suurten puolueiden puheenjohtaja, joka edes vihjaa siihen suuntaan, että valtio voisi keskittyä perusasioihin, on Perussuomalaiset. Äänestämättä jättäminen on huono vaihtoehto, koska silloin vanhat suuret puolueet voittavat, ja he ovat ajaneet byrokratiaa ja maksuja jo yli 100 vuoden kokemuksella. He todella tietävät miten se tehdään.

Käytännössä kaikki muut puolueet tekevät meistä kaikista köyhempiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat