Juho Salo Tärkein elämän arvo on lisäarvo - jos se ei ole hauskaa, eikä hyödyllistä, niin unohda koko juttu.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 14 min 20 s sitten

Juha Sipilän lupaus taas tapetille – PAM: ”Vakuutti, ettei lisäleikkauksia tulisi”

1 tunti 4 min ago

Palvelualojen ammattiliitto PAM kertoo tapaavansa pääministeri Juha Sipilän (kesk) huomenna Kesärannassa.

Tapaamisen myötä nousee jälleen esille vuonna 2016 tehty kilpailukykysopimus ja ay-johtajien näkemys siitä, että Sipilä ei ole pitänyt tuolloin tekemäänsä lupausta.

”PAM sitoutui kilpailukykysopimukseen vuonna 2016, koska pääministeri Sipilä lupasi vetää tuolloin esillä olevat pakkolait pois ja vakuutti samalla, ettei lisäleikkauksia muun muassa työttömyysturvaan tulisi ja, että jatkossa asiat valmisteltaisiin kolmikantaisesti”, PAM toteaa tiedotteessaan.

Roosa nauha -jupakka – SAK:n Eloranta: ”Jokainen voi arvioida, onko irtisanomiskynnys liian korkea”

1 tunti 11 min ago

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta hämmästelee Twitterissä, onko Suomessa liian korkea irtisanomiskynnys, kun työntekijä irtisanottiin pitämänsä Roosa nauha -symbolin vuoksi. Iltalehden mukaan Ilmailualan unioniin kuuluvat turvatarkastajat järjestivät maanantaina ulosmarssin irtisanotun tueksi.

Vartijat lopettavat työt 3 päiväksi – Väkivallan uhka voi kasvaa, hissipäivystykset vaarassa

2 tuntia 36 min ago

Keskiviikkona alkava vartiointialan lakko voi näkyä monella tavalla kansalaisten arjessa, sanoo Palvelualojen työnantajat Paltan työmarkkinayksikön asiantuntija Simopekka Koivu Uuden Suomen haastattelussa.

Koko vartiointiala on mukana lakossa. Vartiointialan työehtosopimuksen piirissä on noin 8500 työntekijää, jotka työskentelevät muun muassa vartijoina, turvatarkastajina, vahtimestareina ja arvokuljettajina. Lakko kestää kolme päivää.

Lehdet: Sipilälle tulossa tarjous – Irtisanomislaille sittenkin vaihtoehto?

3 tuntia 41 min ago

Työmarkkinajärjestöt ovat hioneet omaa ratkaisumallia niin kutsutun irtisanomislain vaihtoehdoksi ja työmarkkinatilanteen rauhoittamiseksi. Hallituksen valmistelema laki irtisanomisen helpottamisesta pienissä yrityksissä on käynnistänyt poliittisten työtaistelujen aallon.

Kolmen päivän lakko alkaa 24.10.2018 – koskee 8500 työntekijää vartiointialalla

4 tuntia 4 min ago

Vartiointialan kolmen päivän lakko toteutuu, Palvelualojen ammattiliitto PAM tiedottaa. Lakko alkaa 24.10.2018 heti vuorokauden vaihduttua. Vartiointialan työehtosopimuksen piirissä on noin 8500 työntekijää, jotka työskentelevät muun muassa vartijoina, turvatarkastajina, vahtimestareina ja arvokuljettajina, PAM kertoo.

Lakon ulkopuolelle rajataan hätätyöt sekä tehtävät, joissa lakko vaarantaisi yhteiskunnalle elintärkeitä toimintoja tai aiheuttaisi yleiselle edulle huomattavaa vahinkoa.

”Jos viljelijä saa 5% ja kauppa 42%, menee ehkä vähän väärin” – Suomalaismepit vastaavat kaupan ällistykseen EU-direktiivistä

4 tuntia 24 min ago

Suomalaiset mepit Anneli Jäätteenmäki (kesk) ja Nils Torvalds (r) kertovat kannattavansa EU:ssa kaavailtavaa kauppatapadirektiiviä. Direktiivin tavoitteena on vahvistaa maataloustuottajien neuvotteluasemaa elintarvikeketjussa.

”Meidän lähtökohta on ollut se, että jos katsotaan, kuka saa minkäkin osuuden maataloustuotteista, niin se ei mene ehkä ihan sillä tavalla kuin olisi oikeudenmukaista mennä”, Torvalds sanoo.

Jäätteenmäki sättii etenkin osuuskauppoja nykytilanteessa, jossa tuottajat ovat europarlamentaarikkojen mukaan jääneet selvästi alakynteen ostajiin nähden.

”Markkinahäirikkö Onnibus ostettiin hiljaiseksi” – KL: Korkea virkamies avautuu Suomen outoudesta, kartelleista

4 tuntia 57 min ago

”Mikä on se taloudellisen petoksen muoto, josta tekijä ei Suomessa joudu oikeuteen? Kartelli.”

Näin kysyy ja vastaa työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson Kauppalehden kolumnissaan. Hän ihmettelee, miten kevyillä sakoilla Suomessa selviää kartellituomiosta.

Tehy vastaa Sipilälle HS:ssa: Kädenojennus kelpaa – mutta Suomen Yrittäjien malli ei

5 tuntia 27 min ago

Paikallisen sopimisen ulottaminen myös järjestäytymättömien yritysten kenttään voi olla avain irtisanomiskiistan ratkaisuun. Asiaan liittyy kuitenkin yksi suuri mutta, johon hanke kaatui myös edellisellä kerralla.

Kansanedustaja hämmästyi Alko-uutista – ”Mitä? Luulin että suomalaisia yritetään estää juomasta enemmän”

7 tuntia 14 min ago

Kansanedustaja Harri Jaskari (kok) kummastelee valtionyhtiö Alkon suunnitelmia laajentaa verkkokauppansa toimintaa. Erityisesti Jaskari nostaa Puheenvuoron blogissaan esiin sosiaali- ja terveysministeriön (STM) roolin hankkeen taustalla.

Verkkokaupan mahdollinen laajennus liittyy kiistaan alkoholin etämyynnistä.

Riku Aalto Ylellä: ”Yrittäjien hyökkäys ay-liikettä vastaan vain voimistuu”

8 tuntia 58 min ago

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto katsoo, että Suomen Yrittäjät on omilla kannanotoillaan ja vastatoimillaan ilmoittautunut juuri sellaiseksi ”ulkoparlamentaariseksi voimaksi”, joiden valtaa Yrittäjät on ay-liikkeen tapauksessa kritisoinut.

Tällä viikolla lakkoilevaa Teollisuusliittoa johtava Aalto ja Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen kommentoivat tilannetta Yleisradion aamutelevisiossa maanantaina. Teollisuusliiton lakko alkaa torstaina, mutta toisen suurliiton JHL:n lakko alkoi jo maanantaina.

Viimeinkin! – Kimi Räikkönen juhlii F1-voittoa

21.10.2018 23:38

Kimi Räikkönen kurvaili voittoon sunnuntaina Texasin Austinissa ajetussa F1-osakilpailussa. Räikkönen nousi kärkeen heti startissa ja pystyi varikkokäyntien jälkeen nousemaan takaisin kärkeen pitäen ykköstilansa maaliin saakka.

Räikkösen edellisestä voitosta oli kulunut 2044 päivää. Hän oli edellisen kerran juhlinut voittoa Australian Melbournessa 2013, jolloin ajoi Lotuksella. Sen jälkeen hän ehti ajaa 113 kisaa ilman voittoa.

- V****, vihdoinkin, Kimi kommentoi voittoaan tuoreeltaan tiimiradiossa.

Li Andersson tylyttää: ”Missä olivat huolestuneet yrittäjät kun lapsilisiä ja kansaneläkkeitä leikattiin?”

21.10.2018 19:25

Kymmenet yrittäjät eri puolilla maata aikovat Iltalehden tietojen mukaan jakaa JHL:n lakon aikana ruokaa lakon piirissä oleviin kouluihin, päiväkoteihin sekä palvelutaloihin.

Donald Trumpin uusin liike jakaa tutkijat: ”Voi olla historiallinen askel”

21.10.2018 18:56

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin aikomus vetää Yhdysvallat keskimatkan ydinohjukset kieltävästä INF-sopimuksesta jakaa tutkijoiden mielipiteet. Osa pitää Yhdysvaltojen vetäytymistä oikeutettuna, osan mukaan kyseessä on vaarallinen liike.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Matti Pesu arvioi, ettei kahdenvälisten asevalvontaregiimien rapautuminen ole ”varsinaisesti hyvä asia”.

”Kun Yhdysvaltain ja Venäjän suhteet ovat jo nyt huonolla tolalla, kahdenvälisten asevalvontaregiimien rapautuminen ei varsinaisesti ole hyvä asia”, Pesu kommentoi Twitterissä.

Rovaniemellä juhlitaan futishopeaa

21.10.2018 18:18

Rovaniemen ylpeys RoPS on varmistanut jalkapallon Veikkausliigan hopeansa voitettuaan sunnuntaina Vaasassa VPS:n 2-1. Moraes ja Lassi Lappalainen viimeistelivät RoPSin maalit.

KuPS voitti Kuopiossa TPS:n 2-1 ja Honka Turussa Interin 2-0, mutta ovat RoPSista yhä neljä pistettä perässä. Kaudesta on pelaamatta enää yksi kierros, joten RoPSia ne eivät voi enää tavoittaa.

Suomalaisasiantuntijat: ”Italia testaa koko euroalueen vakautta – Suomessa syytä seurata vääntöä”

21.10.2018 12:37

Työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto arvioi, että tällä hetkellä sijoitusmarkkinoilla uskotaan Italian populistihallituksen lupauksia eurossa pysymisestä. Hän linjaa samalla, että Suomessa on syytä seurata vääntöä Italian budjetista tarkkaan. Nordean päästrategi Jan von Gerich puolestaan huomauttaa, että markkinoita testaillessaan Italian hallitus testailee myös koko euroalueen vakautta.

Venäläinen oligarkki haastoi Nordean, OP:n ja Dansken oikeuteen - kytköksiä Suomeen Helsingin Areenan ja Jokerien kautta

21.10.2018 12:12

Venäläisoligarkki Boris Rotenberg on haastanut Nordean, OP Yrityspankin, Svenska Handelsbankenin ja Danske Bankin oikeuteen palvelusopimustensa rikkomisesta, Bloomberg kertoo. Oikeushaaste on toimitettu Helsingin käräjäoikeuteen.

Haaste on jätetty käräjäoikeuteen lokakuun 4. päivä. Bloombergin mukaan pankeille on ilmoitettu asiasta noin viikko sitten. Haasteeseen on vastattava kuukauden kuluessa.

Rotenberg on sekä Venäjän että Suomen kansalainen ja on Yhdysvaltojen, mutta ei EU:n Venäjä-pakotelistalla.

Venäjältä hyytävä vastaus Donald Trumpille: ”Vastatoimet voivat olla myös sotilaallisia”

21.10.2018 11:57

Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov tuomitsee jyrkästi Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin aikeet vetäytyä keskimatkan ydinohjukset kieltävästä INF-sopimuksesta.

”Samalla lakkojen määrällä olisi voitu muuttaa poliittisten lakkojen lainsäädäntöä” – Hjallis Harkimo sivaltaa sekä ay-liikettä että hallitusta SS-blogissa

21.10.2018 11:33

Kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo syyttää Juha Sipilän (kesk) hallitusta ”näpertelystä” irtisanomislain kanssa, jolla hänen mukaansa ei ole suuria kansantaloudellisia vaikutuksia. 

Karu varoitus Italian populisteille: ”Uusin harha-askeleisiin ei ole varaa”

21.10.2018 11:00

Italialainen taloustieteilijä, entinen Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ekonomisti Carlo Cottarelli kuvailee Italian perjantaista luottoluokituksen putoamista historialliseksi. Luottoluokittaja Moody’s pudotti perjantaina Italian luottoluokituksen tasolle ”Baa3”, eli yhden pykälän päähän roskalainaluokasta.

Ay-liikkeestä vastaus Petteri Orpolle: ”Ratkaisu kiistaan olisi jo olemassa”

21.10.2018 10:12

Ammattiliitto Pron yhteiskuntasuhteiden asiantuntija Antti Malste sanoo, että ratkaisu ay-liikkeen ja hallituksen kiistaan niin sanotusta irtisanomislaista on itse asiassa jo olemassa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat