Juho Salo Tärkein elämän arvo on lisäarvo - jos se ei ole hauskaa, eikä hyödyllistä, niin unohda koko juttu.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 20 min 24 s sitten

Jyrki Katainen hakee Sitran johtoon

2 tuntia 24 min ago

EU-komissaari Jyrki Katainen kertoo hakeneensa Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran yliasiamieheksi.

”Lähetin eilen hakemuksen Sitran yliasiamiehen paikalle. Pidän tehtävää kiinnostavana ja innostavana”, Katainen sanoo maanantaina.

Haku Sitran johtoon päättyy tänään maanantaina kello 16. Sitran hallintoneuvosto tekee päätöksen, eikä Katainen halua sen työhön kummemmin puuttua.

Katainen aikoo istua vielä komissiossa niin kauan kuin se vaatii. Uuden komission pitäisi aloittaa marraskuussa, mutta sen startti voi viivästyä.

Synkkä ennustus särkyi: Kaaos vältetään – Jussi Halla-ahon ja EU-kriitikkojen aalto vaimeni

2 tuntia 57 min ago

Asiantuntijat ovat helpottuneita europarlamenttivaalien tuloksesta. Oikeistopopulistista eu-kriitikkojen ”jytkyä” ei tullutkaan. Suomessakin Jussi Halla-ahon johtama perussuomalaiset jäi sille gallupeiden perusteella povatusta menestyksestä.

Eurovaalien alla käytiin kovaa keskustelua oikeistopopulistien noususta. Puhetta vauhditti Matteo Salvinin johdolla käyty suurkokous, jossa populistipuolueet puuhasivat itselleen yhteistä ryhmää seuraavalle eurovaalikaudelle. Perussuomalaiset osallistuivat kokoukseen ja aikovat mukaan ryhmään.

Stubbin voittaneelle Weberille täystyrmäys – EU:n uusi ”kuninkaantekijä” vaatii valtaa: ”Enemmistö ei ole mahdollinen ilman meitä”

2 tuntia 59 min ago

Ranskan Emmanuel Macronin euroedustajilla vahvistuva Euroopan liberaalidemokraattien liiton ryhmä eli ALDE vaatii sananvaltaa EU:n valitessa komissiolleen puheenjohtajaa. Suurimman ryhmän asemansa säilyttäneen EPP:n kärkiehdokas Manfred Weber ei ole ALDE:n suosiossa, Politico kertoo.

Mörkö-Marko: "Annetaan hokea vaan, en pane ollenkaan pahakseni"

3 tuntia 25 min ago

Hyökkääjä Marko Anttilasta tuli sunnuntaina Suomen kansallissankari, kun hän ratkaisi kahdella maalillaan Suomen kolmannen jääkiekon maailmanmestaruuden.

Anttila saapui median eteen painava MM-pokaali sylissään.

- Kyllähän tämä aika paljon painaa, Anttila sanoi.

Joko olet nimennyt pokaalin?

- Mennään sillä pojalla nyt vaan. Ei sillä ole niin väliä. Nautitaan nyt tästä, tää on niin huikea juttu, Anttila sanoi.

Jussi Niinistölle kovat moitteet: ”Ministerin velvollisuuksiin kuuluu pidättäytyä epäasiallisesta kielenkäytöstä”

3 tuntia 55 min ago

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti on antanut toimitusministeristön puolustusministeri Jussi Niinistölle (sin) moitteet epäasiallisten ilmaisujen käyttämisestä.

Antti Rinne Säätytalolla: Onnea Leijonat! Kommentoi Eero Heinäluoman hurjaa vaalitulosta ja komissaarikuviota

5 tuntia 41 min ago

Hallitusneuvotteluja vetävä Antti Rinne (sd) aloitti tällä kertaa mediakommenttinsa eri tavalla kuin yleensä Säätytalolla.

Rinne on tavallisesti kommentoinut hallitusneuvotteluja lyhyesti aamuisin. Häneltä kysyttiin, mitä tänä aamuna on mielen päällä.

”Ainakin hyvä lätkämatsitulos”, Rinne aloitti.

”Upeaa, että Suomi otti voiton. Välitän tässä teidän välityksellä nyt onnittelut tälle joukkueelle. Nuorelle joukkueelle, joka taisteli hienolla tavalla itselleen maailmanmestaruuden”, Rinne sanoi toimittajille.

Murskavoitto ajoi brexit-pomon kovaan vaatimukseen – Theresa Mayn puolue musertui vaaleissa

7 tuntia 10 min ago

Brexit-puolueen johtaja Nigel Farage oli viime yönä voitonriemuinen saatuaan kovaa EU-eroa ajavalle uudelle puolueelle Britannian suurimman ääniosuuden eurovaaleissa. Puolue sai lähes kolmanneksen äänistä, mikä tietää 29 europarlamentaarikkoa Britannian 73 edustajasta.

Farage vaati, että Britannian on lähdettävä EU:sta lokakuun lopussa ja brexit-puolue pitää ottaa mukaan päättämään lähdöstä.

Vanha valta murtuu, vihreille ennennäkemätön voitto: Vääntö huippupestistä alkoi heti

8 tuntia 22 min ago

Valta jaetaan uusiksi Euroopan parlamentissa ja se pirstaloituu entistä useammalle ryhmälle.

Ääniä lasketaan yhä, mutta ennusteiden mukaan keskustaoikeisto ja -vasemmisto menettää paikkoja, mutta liberaalit, vihreät sekä äärioikeisto voittaa.

Vihreät on tämän hetken tietojen mukaan saamassa peräti 68 paikkaa Euroopan parlamenttiin, mikä on 16 paikkaa enemmän kuin viime vaaleissa. Käsillä on siis toistaiseksi suurin voitto koskaan vihreille EU:ssa.

Suomi sekosi MM-kullasta: 10 000 ihmistä juhli yöllä Kauppatorilla

8 tuntia 59 min ago

Noin 10 000 ihmistä juhli jääkiekon MM-kultaa Helsingin keskustassa Kauppatorilla, arvioi poliisi yöllä Twitterissä. Suomi kukisti finaalissa Kanadan lukemin 3–1.

Lue myös: Leijonat voitti MM-kultaa: "On se Mörkö jäätävä"

Poliisi raportoi puolenyön jälkeen, että liikenne on tukkeutunut Kauppatorin ja Katajanokan ympäristössä ja neuvoi ihmisiä kiertoteille parin tunnin ajaksi.

Kaapo Kakko on kolminkertainen maailmanmestari!

14 tuntia 16 min ago

Kaapo Kakko, 18, on voittanut tällä kaudella maailmanmestaruuden alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisoissa sekä miesten MM-kisoissa.

Kultamitali kaulassaan Kakko muistutti, että kultaa oli tullut aiemmin jo viime vuoden huhtikuussa. Vain joukkuekaveri Henri Jokiharju on pystynyt vastaavaan, voittamaan U18, U20 ja miesten MM-kultaa.

- Joo, ja sitten lisätään siihen vuoteen muutama viikko, U18, niin yhden vuoden aikana tuli kolme, Kakko virnisti.

Kakon mukaan jännitys oli finaalin lopussa kova.

Leijonat voitti MM-kultaa: "On se Mörkö jäätävä"

15 tuntia 16 min ago

Suomi on voittanut kolmannen jääkiekon miesten maailmanmestaruutensa. Kanada taipui Leijonille Brattislavassa pelatussa MM-finaalissa 1-3.

Leijonat lähti kisoihin SM-liigapitoisella joukkueella. Joukkue raivasi pudotuspeleissään tieltään kovia NHL-joukkueita, Ruotsin, Venäjän ja Kanadan.

- Aika helvetin hyvä fiilis. Tällainen ekana tulee mieleen. Oli ihan järjetön. En ole neljää minuuttia koskaan jännittänyt niin paljon kuin nyt jännitin, MM-kisoihin yllättäen valittu Tappara-hyökkääjä Niko Ojamäki hehkutti kultamitali kaulassaan.

Näkökulma: Antti Rinne joutui tukalaan paikkaan – Vaalien superyllättäjä sekoitti pelin

26.5.2019 22:50

Nyt on sdp:n puheenjohtajalla Antti Rinteellä entistä hankalampi paikka, kun hän pohtii Suomen valintaa tulevaan Euroopan komissioon.

Rinne näytti olevan kallistumassa naisen, eli Miapetra Kumpula-Natrin tai Jutta Urpilaisen, valitsemisen kannalle, mutta Eero Heinäluoma sekoitti komissaaripelin huomattavan vankalla eurovaalituloksellaan sunnuntai-iltana.

Tässä he ovat: Suomen 13 meppiä – Heinäluomalle järisyttävä äänisaalis

26.5.2019 22:45

Suomen 13 edustajaa Euroopan parlamenttiin kaudelle 2019–2024 ovat selvillä. Eurovaalien yllättäväksikin ääniharavaksi nousi sdp:n Eero Heinäluoma, joka oli kerännyt yli 127 000 ääntä, kun äänistä on laskettu 99,3 prosenttia.

LUE MYÖS: Näkökulma: Antti Rinne joutui tukalaan paikkaan – Vaalien superyllättäjä sekoitti pelin

Europarlamenttipaikan ovat saavuttaneet:

Sirpa Pietikäinen (kok)

Näin kokoomus riemuitsee eurovaalituloksesta – Orpo ja mepit laulavat videolla

26.5.2019 22:39

Eurovaalien lähes kaikki äänet on laskettu ja kokoomus on varmistanut selvän aseman suurimpana puolueena EU-vaaleissa.

Kokoomus pitää kolme meppipaikkaansa.

Oheisella videolla kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja mepit juhlivat tulosta laulun merkeissä.

 

Jännitysnäytelmä: 4 naista taistelee Suomen ”brexit-paikasta”

26.5.2019 21:58

Neljä naispoliitikkoa käy äärimmäisen tiukkaa taistelua Suomen niin sanotusta brexit-paikasta, kun kello on 21.47 ja eurovaalien äänistä on laskettu 87,4 prosenttia.

Brexit-paikka tarkoittaa 14. meppiä, jonka Suomi saa Britannian erotessa Euroopan unionista. Tällä hetkellä siitä taistelevat tasaisilla vertailuluvuilla kristillisdemokraattien Sari Essayah, vihreiden Alviina Alametsä, sdp:n Satu Taavitsainen ja kokoomuksen Eija-Riitta Korhola.

Nelikon vertailuluvut ja äänet klo 21.47:

Essayah, Sari

Vertailuluku: 80 673

Marine Le Pen ottamassa voiton Ranskassa

26.5.2019 21:53

Ranskassa Kansallisen liittouma ja puolueen johtaja Marine Le Pen on nousemassa vaalivoittoon. Presidentti Emmanuel Macronin kansanliike on jäämässä vaalissa toiseksi.

Le Penin Kansallisen liittouman ennakoidaan saavan ovensuukyselyjen mukaan yli 24 prosentin kannatuksen ja Macronin puolue on jäämässä runsaaseen 22 prosenttiin.

Vihreät ovat nousemassa Ranskassa kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi noin 12–13 prosentin kannatuksella.

Vanhat valtapuolueet tasavaltalaiset ja sosialistit ovat jäämässä alle kymmeneen prosenttiin.

”Vihreä aalto toteutumassa” – Ensitietoja Euroopasta: Vihreille nuorten vyöry Saksassa

26.5.2019 21:42

Vihreät ovat saamassa Saksassa komean vaalivoiton.

Ennakkotietojen mukaan vihreiden tulos Euroopan parlamentin vaaleissa on nousemassa mainioksi.

Vihreiden europarlamentin ryhmän varapuheenjohtaja Philippe Lambertsin mukaan näyttää ”kaikkiaan siltä, että vihreä aalto on toteutumassa”, hän kommentoi Politico -verkkolehdelle.

Pekka Haavisto sai Jussi Halla-ahon sanattomaksi – Halla-aho purskahti nauruun Ylellä

26.5.2019 21:29

Vihreiden puheenjohtajaa Pekka Haavistoa pyydettiin eurovaali-iltana Ylen lähetyksessä sanomaan jotain perussuomalaisten puheenjohtajalle Jussi Halla-aholle, kun Ylen ennusteen perusteella selvisi, että vihreät on saamassa vaalivoiton.

Vihreät on Ylen ennusteessa toiseksi suurin puolue kokoomuksen jälkeen. Vihreät on saamassa yhden meppipaikan lisää. Perussuomalaiset on neljänneksi suurin 14,3 prosentin kannatuksella. Se pitää kaksi mepin paikkaa.

Ylen ennuste: Vihreät nykäisee sdp:n ohi – Kokoomukselle ylivoimainen vaalivoitto

26.5.2019 21:20

Kokoomus on ottamassa eurovaaleissa ylivoimaisen vaalivoiton 20,4 prosentin kannatuksella, ennustaa Yleisradio perinteisessä ennusteessa, joka saatiin noin kello 21.20. Toiseksi suurin puolue on ennusteessa vihreät, joka on kirinyt ennakkoäänistä sdp:n ohi.

Vihreiden kannatus on ennusteessa 15,2 ja sdp:n tasan 15,0 prosenttia. Kokoomus pitäisi kolme meppiään, vaalivoittaja vihreät saisi toisen ja sdp kaksi. Tuoreimpien tietojen mukaan kokoomus havittelee myös niin sanottua brexit-paikkaa, eli Suomelle Britannian EU-eron myötä tulevaa 14. mepin paikkaa.

Ennusteet: Kokoomuksen EPP ja sdp:n S&D menettämässä kymmeniä paikkoja europarlamentissa

26.5.2019 20:48

Euroopan kansanpuolueen ryhmä EPP on pitämässä suurimman puolueryhmittymän paikkansa Euroopan parlamentissa, mutta se menettänee kymmeniä edustajia. Näin ennakoivat muun muassa Saksan yleisradion Deutsche Welle ja Politico-verkkolehti.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat